Η Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών/στριων μαζεύει ρούχα, κουβέρτες και παπούτσια για τους κρατούμενους του στρατοπέδου κράτησης της Κορίνθου.

Υπάρχουν περίπου 600 κρατούμενοι πρόσφυγες εκεί. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις "Ξένιος Ζευς" τους προηγούμενους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Κατά τη σύλληψη δεν επέτρεψαν στους περισσότερους να πάρουν ρούχα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα μαζί τους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να έχουν μαζί τους μόνο τα ρούχα που φορούσαν. Στο στρατόπεδο δεν τους παρασχέθηκε βαρύς ρουχισμός και είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν το ψύχος του χειμώνα με τα ελαφριά ρούχα που φορούσαν την ώρα της σύλληψης.

Η αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου, που είναι η υπεύθυνη αρχή για τη λειτουργία του στρατοπέδου, μας έχει ενημερώσει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν τέτοιο ρουχισμό οι ίδιοι στους κρατούμενους και ότι θα παραλάβουν και θα μοιράσουν στους κρατούμενους ότι ρουχισμό καταφέρουμε να τους παραδώσουμε εμείς.

Σε συνεργασία με την αντίστοιχη Κίνηση της Κορίνθου θα επισκεφτούμε το στρατόπεδο της Κορίνθου αυτή την Κυριακή 23/12 με σκοπό να παραδώσουμε ότι υλικό ρουχισμού έχουμε μαζέψει για τους κρατούμενους.

Για αυτό το σκοπό συλλέγουμε χειμωνιάτικα ρούχα για άντρες, παπούτσια και κουβέρτες στο στέκι της Κίνησης Ιωάννου Βλάχου 19. Το στέκι θα είναι ανοικτό για αυτό το σκοπό το Σάββατο 22/12 από τις 16:00 ως τις 19:00.

Για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στην επίσκεψη στην Κόρινθο, η αναχώρηση από την Πάτρα θα γίνει την Κυριακή στις 10:00 απο το στέκι της Κίνησης.

Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών/στριών